23948sdkhjf

Sobi-vd: "Ytterligare resultat att vänta"

Efter de negativa resultaten från bolagets fas III-projekt Kiobrina läggs projektet på is. Men fler resultat från studien kommer att analyseras.

Ytterligare resultat rörande fas III-studien kring tillväxtläkemedlet Kiobrina till för tidigt födda barn är att vänta mot slutet av innevarande år. Det säger läkemedelsbolagets vd Geoffrey McDonough till media på onsdagen efter bolagets negativa fas III-resultat. Dock kommer Sobi inte att avbryta projektet.


- Vi kommer verkligen inte avbryta studien men vi har samtidigt inte tillräckligt bra resultat för att kunna skicka in en marknadsansökan i Europa eller för att påbörja en studie i USA. Så som vi bedömer det nu skulle vi kunna redovisa ytterligare resultat kring årsslutet, säger han.


Ett tänkt senkliniskt Kiobrina-program i USA läggs alltså på is tills vidare.


- Vi vill gärna ha en full förståelse kring den europeiska studien innan vi binder ytterligare kapital till projektet, kommenterar vd.


Vilka effekter kommer de negativa studieresultaten att ha på Sobi generellt sett, såsom antalet anställda?


- Jag tror inte att vi kommer att se några stora förändringar. Dock kommer vårt dagliga arbetsfält att minska då vi inte ska förbereda oss för en Europaansökan och den tänkta amerikanska studien. Men den stora förändringen är för folk utifrån, såsom investerare, då den sista relativt stora binära risken tagits bort från portföljen och vi kommer att bli ett mycket bättre förstått bolag ur ett riskperspektiv, säger vd.


Han lyfter istället fram bolagets båda blödarsjukaprojekt Faktor VIII och IX tillsammans med samarbetspartnern Biogen där FDA-besked väntas före halvårsskiftet i år samt forskningsprojekt i tidig fas.


Att Kiobrina till syvende och sist trots negativa resultat faktiskt skulle nå marknaden betraktar Geoffrey McDonough nu som osannolikt.


Vid 14.25-tiden hade Sobi-aktien tappat nästan 17 procent till 66:50 kronor.


- Från mitt perspektiv kommer det att ta några veckor för aktien att helt stabilisera sig. Men tittar man på bolagets framtidsmöjligheter i kombination med den basala affärsverksamheten och kommande lanseringar av blödarsjukaprojekten känner jag mig ganska konfident att bolagets värde kommer att återhämta sig på ett bra sätt, kommenterar han den beska kursreaktionen.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063