23948sdkhjf

Sobi stiftar nytt avtal

Företaget ska sälja knäbroskprodukten Chondrocelect på nya marknader.

Chondrocelect är en medicinsk produkt som används för att återuppbygga broskskador i knät med hjälp av patientens egna celler. Bolaget Tigenix som tagit fram produkten har i dag försäljning i Belgien, Nederländerna och Spanien.


- Vi är glada över att ha slutit detta avtal med Sobi. Med Sobis erfarenhet av marknadsföring och distribution av specialistläkemedel har företaget förmågan att ta Chondrocelect till en väsentligt större grupp patienter i många fler länder, säger Eduardo Bravo, CEO på Tigenix i ett pressmeddelande.


Sobi planerar nu att via affärsenheten Sobi Parner Products utöka marknadsområdet till EU, Norge, Ryssland, Schweiz, Turkiet, Mellanöstern och Afrika.


- Chondrocelect är en spännande behandling och vi är stolta över att utöka vårt erbjudande till ortopedipatienter. Detta samarbete passar utmärkt med Partner Products strategi att förse patienter med innovativa behandlingar på en paneuropeisk nivå, sa Anders Edvell, MD, PhD och Chef för Sobi Partner Products i pressmeddelandet.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062