23948sdkhjf

Astrazeneca avvisar bud på nytt

För tredje gången säger Astra-ledningen nej till Pfizers bud.
Astrazenecas styrelse avvisar även det nya budförslaget från Pfizer.

"Detta förslag undervärderar bolaget och dess attraktiva möjligheter och det har blivit avvisat av Astrazenecas styrelse", skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Det nya budförslaget låg på motsvarande 55 pund per aktie, något som av Astrazenecas styrelse kallas "en liten förbättring" från tidigare. Styrelsen i Astrazeneca ville att Pfizer skulle höja fredagens bud på 53:50 pund per aktie med minst 10 procent för att den skulle vara villig att rekommendera Pfizers bud.

Det framgår av måndagens pressmeddelande från Astrazeneca där söndagen bud om 55 pund per aktie avvisas.

"Pascal Soriot, Marc Dunoyer (Astrazenecas finanschef) och jag har haft utdragna diskussioner med Pfizer under helgen om det förslag som Pfizer gav på fredag kväll om 53:50 pund per aktie. Under dessa diskussioner sade Pfizer att bolaget bara kunde överväga mindre ändringar av de finansiella villkoren i fredagens förslag", skriver Astrazenecas styrelseordförande Leif Johansson.

"Som svar indikerade vi - under antagandet om att andra nyckelfaktorer i förslaget hade varit tillfredsställande - att prisnivån där styrelsen skulle var beredd att ge en rekommendation, var tvungen att ligga mer än 10 procent högre än nivån i fredagens förslag", fortsätter han och konstaterar att det nya budet bara är en "mindre förbättring" från i fredags och att det därmed avvisas.

Pfizers sade i sin pressrelease på söndagen att det senaste budet är det sista och att det amerikanska bolaget inte har någon avsikt att lägga ett fientligt bud - riktat direkt mot ägarna i Astrazeneca och inte förankrat i Astrazeneca-styrelsen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078