23948sdkhjf

Vinnova satsar på life science

Fem nya utvecklingsprogram får stöd från innovationsmyndigheten. Ett ska satsa på folksjukdomar och life science och får 100 miljoner kronor.

Den svenska innovationsmyndigheten Vinnova delar ut finansiellt stöd till fem nya utvecklingsprogram på områdena; folksjukdomar, sakernas internet, IKT elektroniska komponenter och system, materialet grafen samt nya biobaserade material, produkter och tjänster.


Inom programmet SIO Folksjukdomar involveras aktörer från både akademi, sjukvård och life science-industri. Programmet finansieras med 100 miljoner kronor och ska bli en nationell plattform med ansvar för att utveckla hållbara forsknings- och innovationsstrukturer och -processer för den svenska life science-sektorn.

[tboot_well class="pull-right" width="50%"]


Fakta programmet Folksjukdomar


Målet för programmet är att Sverige år 2020 ska vara ett av världens ledande ekosystem för life science, som kännetecknas av effektiva och dynamiska nätverk bestående av starka akademiska forskningsmiljöer, små företag, global life science-industri och hälso- och sjukvården.


Koordinator: Erik Renström, Lunds universitet.

Källa: Vinnova

[/tboot_well]

Projektet leds från Lunds universitet med Erik Renström, professor vid medicinska fakulteten, som huvudman för projektet.

- Sverige har en lång tradition av stark life science-sektor i näringslivet och den står idag för en betydande del av exportintäkterna. Men ska Sverige fortsätta att vara en viktig spelare inom life science-sektorn även framöver måste vi öka flödet av idéer från forskningen som blir innovationer och sedan blir produkter i form av ny behandling, diagnostik och hjälpmedel, säger han i ett pressmeddelande.

Initialt ska programmet fokusera på diabetes.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078