23948sdkhjf

Bio-X fokuserar på ICT

Nästa utlysning i utvecklingsprogrammet Bio-X vänder sig till projekt inom informations- och kommunikationslösningar för vården.

Uppsalasatsningen Bio-X har öppnats årets utlysning som denna gången fokuserar på innovationer inom information- och kommunikationsteknik, ICT. De projekt som väljs in i Bio-X-programmet kommer att få finansiering och stöd för att utveckla och testa sin idé både tekniskt och kommersiellt.


Kraven på projekten är att de ska basera på ICT-teknik som kan underlätta för patienter som får vård eller behandling genom att effektivisera behandlingen, minska obehag och biverkningar eller förlänga överlevnad. Idéer som bidrar till att engagera patienter i sin behandling eller kan vara till stöd för vårdpersonal kan också tas med i Bio-X-programmet.


Bio-X är en satsning som syftar till att fylla tomrummet mellan akademisk forskning och industriell produktutveckling. Programmet startades i Uppsala och har därefter också slagit rot i Göteborgsregionen, men vänder sig till projektidéer från hela landet. Programmet är öppet för projekt sprungna ur akademisk forskning, organisationer och små eller medelstora bolag.

Tidigare Bio-X-program har fokuserat på nya användningsområden för befintliga läkemedel, diagnostik och regenerativ medicin.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078