23948sdkhjf

Bioinvent bryter samarbete

Bolaget säljer tillbaka rättigheterna för bioläkemedlet ADC-1013 till Alligator Bioscience.

Efter ett drygt års samarbete väljer Bioinvent att sälja tillbaka sin del av cancerprojektet ADC-1013 och i stället koncentrera sig på bolagets egna projekt. Hur mycket pengar bolaget får i transaktionen är konfidentiellt men pengarna ska satsas i den kvarvarande verksamheten.


- Genom att realisera värdet i ADC-1013-projektet får vi i stället möjlighet att fokusera på de projekt vi har i vår portfölj, säger Michael Oredsson, vd på Bioinvent.


Efter försäljningen har Bioinvent två läkemedelskandidater kvar i sin pipeline; BI-505 mot multipelt myelom som befinner sig i fas II och BI-1206 som planeras gå in i fas I i slutet av 2014.


Under tiden för samarbetet med Alligator Bioscience har Bioinvent producerat antikroppen ADC-1013 och ska innan överlämnandet göra de slutgilitiga kontrollstegen, så kallad chemistry, manufacturing, and control, CMC som krävs för att bioläkemedel ska kunna användas i kliniska studier. Alligator kommer sedan att lämna in en ansökan om klinisk prövning under hösten och hoppas kunna inleda den första studien på cancerpatienter i slutet av året.


- Vi är mycket nöjda med att ha återfått full kontroll över projektet. Immunterapi av cancer är ett oerhört spännande område och vi har våra stora investerares starka stöd för att gå vidare in i den kliniska fasen enligt plan”, säger Alligators vd, Sibylle Lenz, i ett pressmeddelande.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094