23948sdkhjf

Ortivus får böter

Ortivus har ålagts betala ett vite motsvarande två årsavgifter för att ha överträtt börsens reglerverk avseende informationsgivning.
Ortivus skickade den 10 juni 2013 ut ett kortfattat pressmeddelande i vilket angavs att bolaget vunnit en stor europeisk offentlig upphandling och fått ett så kallat tilldelningsbeslut. Börsen har påpekat att det aktuella pressmeddelandet saknade uppgifter om väsentliga villkor förknippade med tilldelningsbeslutet samt att informationen inte var tillräckligt utförlig för att möjliggöra en bedömning av informationens betydelse för bolaget, dess finansiella resultat eller för priset på bolagets värdepapper.

Ortivus har påpekat att det omfattats av tystnadsplikt i den aktuella affären. Informationsreglerna i Regelverket är dock inte dispositiva varför ett noterat bolag inte kan undgå tillämpning av reglerna genom att ingå sekretessavtal med en motpart, skriver börsen.


- Disciplinnämnden har gjort bedömningen att även med beaktande av de svårigheter bolaget hade att fullgöra informationsplikten borde det initiala pressmeddelandet ha kunnat utformas på ett betydligt mer upplysande sätt, skriver Nasdaq OMX.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078