23948sdkhjf

Orion i affär med Bayer

Det finska läkemedelsbolaget ska samarbeta med den amerikanska diton kring prostatacancer. Aktien gör ett lyckoskutt på nyheten.
Orion rusar i öppningshandeln i Helsingfors efter att det finländska läkemedelsbolaget ingått avtal med Bayer för utveckling av ett nytt preparat vid behandling av prostatacancer, ODM-201.

Orion och Bayer ska tillsammans utveckla ODM-201, en oral androgenreceptorinhibitor som befinner sig i klinisk utvecklingsfas II, där Bayer kommer att stå för en avsevärd del av kostnaden. De två bolagen ska tillsammans starta ett klinisk fas III-program under 2014 och faller allt väl ut kommer Bayer att marknadsföra ODM-201 globalt. Orion är i sin tur ansvarig för tillverkningen av produkten och berättigad till betydande royalties från försäljningen.


I en första betalning får Orion 50 miljoner euro, därefter följer ytterligare betalningar vid bestämda framsteg i utvecklingsarbetet. En avsevärd del av förskottsbetalningen i år ska gå till fas III-studien. Orion förutspår nu att rörelseresultatet 2014 kommer att vara i nivå med 2013 då det uppgick till 268 miljoner euro, mot tidigare bedömning om ett något lägre rörelseresultat.


Marknadens förväntningar före måndagsmorgonens besked var ett rörelseresultat på 254 miljoner euro och en försäljning på 1.009 miljoner, enligt SME Direkts sammanställning. Strax före klockan 10 noterades Orions aktie upp drygt tolv procent.



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141