23948sdkhjf

Neurovive satsar på hjärta-kärl

Utökar samarbetet med franska forskare.
Genom ett utökat samarbete med Hospices Civils de Lyon, HCL, och professor Ovize har Neurovive breddat affärsområdet hjärta-kärl och skapat förutsättningar att behålla positionen som det ledande läkemedelsbolaget inom mitokondriell medicin, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Det nya samarbetsavtalet som går under benämningen OPERA omfattar såväl prekliniskt forsknings- och utvecklingsprogram som kliniskt fas II-program som erbjuder medicinska tekniker och tillgång till patientgrupper för utvärdering av Neurovives läkemedelskandidater.


- Samarbetet med HCL i Lyon har varit mycket positivt och vi ser nu en kommersiell nytta med att kunna utvidga antalet indikationer inom hjärta-kärl området för Ciclomulsion baserat på en väl utvecklad preklinisk plattform och möjligheten att genomföra ett antal fas II-prövningar, kommenterar Mikael Brönnegård, vd, i ett pressmeddelande.


Opera-programmet har finansiellt stöd från franska staten samt från ett antal industriaktörer däribland Neurovive och sträcker sig fram till och med 2018.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063