23948sdkhjf

Kenneth Chien till Bactiguard

Medtech-bolaget laddar ledningen med toppforskare.

Allt eftersom Bactiguards börsdebut börjar närma sig fortsätter medtech-bolaget att stärka ledningen. Senast i raden av nyrekryteringar är toppforskaren Kenneth Chien som blir vetenskaplig rådgivare och kommer att leda bolagets vetenskapliga råd.


Kenneth Chien är professor vid institutionen för stamcellsforskning och regenerativ biologi vid Harvard University i Cambridge, USA, samt medlem i Harvards stamcellsinstitut genom vilket han har lett universitetets stamcellsprogram med inriktning på hjärt- kärlsjukdom. Han leder sedan januari 2013 ett forskarteam inom regenerativ medicin på Karolinska institutet. Dessutom är han sedan 2005 vetenskaplig ledare för Cardiovascular research center vid Massachusetts General Hospital.


Bactiguard utvecklar och säljer urin-, blod- och luftkatetrar med en antibakteriell beläggning. I mitten av februari meddelade Bactiguard att de planerade att notera bolaget på börsen. Styrelsens liggande plan nu är att notera bolaget i slutet av juni.



Tidigare har Bactiguard rekryterat Mia Arnhult, vd på fastighetsbolaget M2 Gruppen och engagerad i flertalet styrelser som bland annat klädföretaget Odd Molly och diagnostikbolaget Devyser, till Bactiguards styrelse. I samband med noteringsplanerna har bolaget rekryterat en ny finanschef, Fredrik Järrsten, samt en ny vd, Johan Rugfeldt, i samband med att tidigare vd:n Christian Kinch klev upp som styrelseordförande.
Läs också:

Han lämnade Harvard för KI
Målet är en metod att få skadade hjärtan att laga sig själva. För Harvardprofessorn Kenneth Chien stod det klart att nästa steg i hans forskning var att byta modellorganism från mus till människa. Bästa stället att göra det visade sig vara i Sverige.
KI tar in hjärtforskare från Harvard
Ny professor ska leda ett forskningsteam inom regenerativ medicin.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.066