23948sdkhjf

Sectra får mångmiljonorder

Region Skåne tecknar avtal för sex år framåt.
Region Skåne har tecknat ett sexårigt avtal med medicinteknikbolaget Sectra. Det framgår av ett pressmeddelande.

I avtalet ingår utveckling, underhåll och support av den regionövergripande it-lösningen för bild- och funktionsmedicin, Sectra PACS.


- Vi har arbetat tillsammans med Sectra sedan 1997 och är mycket nöjda, genom samarbetet har vi gjort stora framsteg och effektiviseringar inom regionens medicinska bild- och informationshantering. Sectras lösning är stabil och ger oss regional tillgänglighet samt har de funktioner och den prestanda som krävs för att kunna ge god och säker vård till våra patienter, säger Peter Leander, regionöverläkare i bild- och funktionsmedicin, Region Skåne, i ett pressmeddelande.

Region Skåne har tre sjukhusförvaltningar och tio sjukhus och utför årligen omkring en miljon bild- och funktionsmedicinska undersökningar.

- Historiskt hade vi olika it-system för att hantera bildinformation på olika diagnostiska avdelningar inom regionen och har sett fördelar med att samla så mycket bildinformation som möjligt i Sectras system. Vårt Skåne-gemensamma PACS startades 2009-2010 och har gett en bättre intregration och samordning av undersökningar som görs på våra sjukhus vilket leder till snabbare vård med patienten i centrum, säger Peter Leander.

Ordervärdet uppgår till totalt 114 miljoner kronor och systemet används för att hantera och kommunicera bildinformation.s

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078