23948sdkhjf

Bactiguard i affär med Maquet

Medtech-jätten ska testa Bactiguards antibakteriella lösning på sina produkter. “Första steget i nästa stora licensavtal”, menar vd:n.
Medicinteknikbolaget Bactiguard har inlett ett samarbete med Maquet Critical Care, som är en del av Getingekoncernen. Inom ramarna för samarbetet ska Maquet testa Bactiguards antibakteriella beläggning på en av bolagets katetrar som används i intensivvården.

- För oss är detta ett viktigt framsteg. Maquet är ett stort och välkänt företag, säger Johan Rugfeldt, vd på Bactiguard.

Bactiguards affärskoncept vilar på två ben, ett där bolaget utlicensierar sin antibakteriella teknik och ett där bolaget själva utvecklar och säljer produkter. Sedan tidigare har Bactiguard ett licensavtal med amerikanska Bard där bolaget använder Bactiguards beläggning på urinkatetrar som säljs i USA, England och Japan. Samarbetsavtalet med Maquet är ett led i bolagets strategi att utöka licensaffären och förhoppningen är att få till ytterligare en licensaffär inom kort.

- Det här är det första steget i nästa stora livensavtal. Maquet är intresserade av att använda vår beläggning på en kateter men ser potential även inom andra områden, säger Johan Rugfeldt.

Bactiguard har under de senaste åren arbetet mycket på att bygga ut den egna portföljen och har byggt upp ett distributionsnätverk i ett 40-tal länder. Till sommaren planerar Bactiguard att gå till börsen och har i samband med noteringsplanerna möblerat om i ledningen. I början av mars klev grundaren Christian Kinch av vd-posten för att istället bli styrelseordförande och Johan Rugfeldt tog över som ny vd. Därefter har bolaget rekryterat en ny finanschef, Fredrik Järrsten, en ny kommunicationschef, Cecilia Edström samt Mia Arnhult, vd på fastighetsbolaget M2 Gruppen och engagerad i flertalet styrelser som bland annat klädföretaget Odd Molly och diagnostikbolaget Devyser, till styrelsen. Senast i raden av nyrekryteringar är Kenneth Chien , forskare från bland annat Harvard och Karolinska institutet, som ska leda bolagets vetenskapliga råd.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062