23948sdkhjf

Medivir lanserar Olysio

Efter EU-kommissionens klartecken att ge marknadsgodkännande till Medivirs hepatit C-läkemedel förbereder bolaget nu inför Nordenlanseringen.
I mitten av maj fick Medivir marknadsgodkännande i EU för Olysio, baserat på den aktiva substansen simeprevir, som behandling av vuxna patienter med kronisk hepatit C av genotyp 1 och 4, i kombination med interferon och ribavirin. Bolaget utvecklar läkemedlet i samarbete med Janssen, men har behållit rättigheterna för den nordiska marknaden. De första patienterna har redan behandlats i Sverige, Danmark och Finland och om några veckor ska läkemedlet finnas tillgängligt i hela Norden.

- Det är oerhört glädjande att kunna erbjuda ett nytt och efterlängtat behandlingsalternativ för hepatit C-patienterna i Norden. Medvetenheten om Olysio och andra nya antivirala läkemedel välkomnas av läkare som nu fått tillgång till nya effektivare och säkrare behandlingsalternativ, säger Henrik Krook, kommersialiseringschef på Medivir, i ett pressmeddelande.

Medivir har under flera år förberett inför lanseringen av simeprevir bland annat genom att under år 2011 köpa sektorkollegan Biophausia för drygt en halv miljard. I och med köpet kompletterade Medivir sin verksamhet inom regulatoriskt arbete, logistik, distribution, marknadsföring och försäljning på den nordiska marknaden.

- Vår nordiska kommersiella organisation har byggts upp nogsamt med personer som har framgångsrik erfarenhet av specialistvårdslanseringar. Ambitionen är att fortsatt addera fler innovativa specialistvårdsläkemedel till vår produktportfölj, kommenterar Henrik Krook vidare.

Simeprevir utvecklas som behandling av hepatit C genom ett samarbete mellan Medivir och läkemedelsbolaget Janssen. Läkemedlet är sedan tidigare godkänt i Japan, Kanada och USA.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078