23948sdkhjf

Hallå där Kamjar Hajabdolahi...

...vd för Serendipity Innovations dotterbolag Professionals och arrangör av entreprenörstävlingen Serendipity Challenge Sweden. Varför arrangerar ni den här tävlingen?
- Främsta anledningen är att vi i Sverige är bland de bästa i världen på att generera kunskap och forskningsresultat av yttersta världsklass, men inte alls lika bra på att kommersialisera dessa till innovationer. Vi på Serendipity Innovations är relativt ensamma om att inrikta oss på tillväxtbolag i ett tidigt stadium, som har en innovation eller teknik i grunden. På det här sättet vill vi skapa en arena för bland annat dessa bolag att synas.

Tävlingen avgörs under entreprenörsveckan i Båstad och arrangeras av Serendipity Innovations och Mentor Communications. Priset är ett tillväxtpaket bestående av expertisresurser för att utveckla bolaget till ett värde av 500 000 kronor. Bolaget får också tillgång till mentorskap och stöd från några av landets mest framstående serieentreprenörer under ett år.

Vilka kan söka till tävlingen?

- I princip alla typer av bolag i uppstartsfas som har en bra tillväxtpotential är välkomna att söka.

Vad är målet med tävlingen?

-Att lyfta fram Sverige som entreprenörskapsland och inte bara tala om forskning och utveckling. Vi måste låta våra entreprenörer synas i rampljuset också. Det finns många oerhört talangfulla entreprenörer i vårt land och vi vill och dem ska synas.

Vad utmärker en framgångsrik entreprenör?

- Det handlar om att ha rätt inställning. Man ska vara högpresterande, vilja vara med och bygga och ha en analytisk förmåga att titta på den marknad man är på väg in på. Dessutom bör man vara ganska orädd för att våga ta sig an utmaningen. Vägen är inte rak och ibland förmedlas en förskönande bild av entreprenören. Myten är att någon börjar sin verksamhet i garaget och något år senare, utan större motgångar, trillar de stora pengarna in. Det är väldigt sällan som vägen är så spikrak.

Vilka sitter i juryn i tävlingen i Båstad?

- Investerare från olika branscher och med olika bakgrund. Vi har försökt att ha en så bred investeringsgrund som möjligt och även att ha med investerare som är vana att investera i företag som kanske inte ännu har nyckeltal att visa upp.

Hur ser vinnaren ut?

- Vi tittar efter bolag som är skalbara, unika, har en global potential och gärna kan uppvisa någon form av samhällsnytta med sin idé.

Har du några tips till dem som söker?

- Det handlar om en investering i slutänden och de som sitter i juryn är vana att investera. Skala därför bort allt som inte är relevant för detta och fokusera på vad ni kan. Och var väl förberedd. Kanske väljer juryn att faktiskt göra investeringar, så se till att göra ett seriöst intryck. Detta är ett skarpt läge.

Läs mer om hur du anmäler dig på entreprenorsveckanbastad.se
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125