23948sdkhjf

Big Pharma till Hagastaden

MSD blir första läkemedelsjätte på plats i Stockholms nya life science-kluster.
Läkemedelsbolaget MSD tar i vår steget och flyttar in till stan efter 25 år i förorten Sollentuna utanför Stockholm. Argumentet för flytten är det attraktiva läget i Hagastaden.

- För MSD i Sverige är det viktigt att vara med i utvecklingen av det nya klustret så tidigt som möjligt och därigenom få tillgång till den dynamik och kompetens som nu samlas på ett geografiskt begränsat område, säger Jacob Tellgren, vd för MSD i Sverige i ett pressmeddelande.

Lokalerna som ligger på Gävlegatan 22 är inte belägna i någon av de nybyggda fastigheterna utan är del av den äldre bebyggelsen i Vasastaden.

Totalt ska Hagastaden, när den står färdig omkring 2025, inrymma 23 000 arbetsplatser på Solnasidan och 27 000 på Stockholmssidan. Av dessa är 9 000 respektive 14 000 inte bygga än.

- Innan de etapperna kan påbörjas måste motorvägen Norra länken som korsar området byggas över och det arbetet förväntas vara klart 2017 säger Anna Frejd, kommunikationschef på Stockholm Science City.

Enligt Anna Frejd finns det flera både stora och små aktörer som är spekulanter på lokaler i Hagastaden men eftersom hyreskontrakten ännu inte är påskrivna än kan hon inte avslöja vilka det rör sig om.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078