23948sdkhjf

Anna Sandström headhuntad till Astra

Life science-experten på Vinnova ska stärka Astrazenecas samverkan med akademin och samhället.
Anna Sandström, i dag life science-expert på innovationsmyndigheten Vinnova, går till Astrazeneca. Det meddelar bolaget i dag fredag. Anna Sandström har rekryterats till den nyinrättade tjänsten Science Relations Director, med ansvar för att stärka kontakterna mellan Astrazeneca, akademi, myndigheter, organisationer och andra life science-aktörer i samhället.

- Vi är väldigt glada att Anna Sandström antar den här utmaningen och börjar hos oss, säger Jacob Lund, presschef på Astrazeneca i Sverige.

Varför inrättar ni en sådan tjänst nu?

- Vi ser ett behov av att knyta tätare kontakter mellan vår forskningsorganisation, akademi och andra aktörer i life science-branschen. Det är något som förhoppningsvis gynnar både oss, svensk och nordisk life science som helhet.

Vad hoppas ni uppnå med detta?

- I slutänden handlar det om att stärka våra möjligheter att leverera mot Astrazenecas forskningsstrategi och att skapa ett ännu mer positivt klimat för forskning och utveckling inom life science i Sverige och Norden. Anna Sandström kommer också att stödja den svenska ledningsgruppen när det gäller arbetet med att stärka Astrazenecas varumärke och anseende i Sverige.

Anna Sandström arbetar i dag med verksamhetsutveckling och omvärldsanalys på innovationsmyndigheten Vinnova.

Grattis till den nya tjänsten, hur känns det?

- Det otroligt positivt och spännande att gå till industrin. Samtidigt kommer det att vara mycket som är väldigt nytt, även om jag har arbetat med samma frågor från ett myndighetsperspektiv, säger Anna Sandström.

Vad kommer din nya roll att innebära?

- Jag kommer att ha ett starkt fokus på att främja Astrazenecas samverkan med akademin och andra life science-aktörer i Sverige och Norden. Fokus kommer att ligga på förutsättningarna för FoU och akademisamverkan. Därför kommer jag att arbeta mycket nära FoU-cheferna på sajten i Mölndal även om jag rapporterar till bolagets enhet för samhällskontakter Europanivå, Europe Corporate Affairs i London.

Varför tog du den här tjänsten?

- Det är en fantastiskt spännande utmaning. Jag har länge arbetat med och har ett starkt engagemang för hur ekosystemet för life science ser ut och hur det kan förbättras i Sverige. I min nya roll får jag fortsätta att arbeta med hur olika aktörer kan arbeta gemensamt för att ytterligare förbättra förutsättningarna för en stark life science-sektor, men för det största life science-företaget i Sverige. Det är både roligt och utmanande och något jag ser fram emot.

Anna Sandström har arbetat med life science-frågor på Vinnova sedan 2005 och har en lång erfarenhet av life science-branschen. Hon har tidigare arbetat på bland annat Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademin, IVA, och som life science-expert på Näringsdepartementet där hon var delaktig i att ta fram den nationella life science-strategi som lades fram år 2005. Sedan 2012 är hon affilierad forskningsledare vid enheten för bioentreprenörskap på Karolinska Institutet.

Anna Sandström tillträder den nya tjänsten den 1 oktober och kommer att vara baserad i vid Astrazenecas anläggning i Södertälje men arbeta mycket med bolagets FoU-avdelning i Mölndal. Hon kommer också att rapportera till bolagets chef för Corporate Affairs Europe, Simon Greaves, vilket även innebär en del resor till London.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078