23948sdkhjf

Robotlabb som automatiserar allt

Transcriptic är ett nytt koncept och finns tillgängligt som en service. är ett robotiserat start-up företag som ska göra livet på labbet enklare för användaren.
Transcriptic är inte en traditionell labbprodukt, det är ett nytt koncept och finns tillgängligt som en service. Företaget Transcriptic är finansierat av bland annat Google Ventures och är ett robotiserat start-up företag som ska göra livet på labbet enklare för användaren – genom att robotisera allt!

Forskaren skickar in sina material och prover och robotarna på Transcriptic tar över och göra alla tester och experiment. Eftersom de flesta sysslor som forskare utför är repetitiva vätskeöverföringar och att utföra samma protokoll gång på gång så kan mycket tid frigöras till experimentell design, dataanalys eller studier eller skrivande av vetenskapliga artiklar.

Målet för Transcriptic är att få robotarna att göra för life science vad robotarna en gång gjorde för tillverkningsindustrin. Idag tar företaget emot prover från sina kunder för att utföra vanliga protokoll och analyser som genotypning, kloning eller skapande av biobanker. Automatiseringen gör att hanteringstiden för proverna minimeras och fler kunder kan pressas in. Bland uppdragsgivarna återfinns idag Stanford, Caltech, UC San Diego och University of Chicago.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078