23948sdkhjf

Träffas för samarbeten

Dag två av Nordic Life Science Days 2014 bjöd på presentationer, mingel och företagsmöten.
Den nordiska konferensen startades upp söndagen 7 september men det var idag, måndagen 8 september, som presentationer, mingel och företagsmöten kom igång.

Syftet med konferensen är att skapa möten mellan representanter från industri, akademi och organisationer med koppling till life science. Möten som förhoppningsvis kan leda till partnersamarbeten. Dagen inleddes med en välkomstpresentation följt av en paneldiskussion där framtiden och problemen inom life science-branschen i Norden diskuterades.

Välkomstsessionen följdes av en dag med mingel, möten och presentationer. Ett återkommande tema under dagen var svårigheter med finansiering, särskilt för projekt i tidig fas.

Ett annat ämne som togs upp ett flertal gånger var personalized medicine, bland annat i form av companion diagnostics, teranostik och receptbelagda individanpassade appar för mobiltelefoner och surfplattor.

Nordic Life Science Days arrangeras för andra året i rad av life science-organisationen Sweden Bio tillsammans med norska Oslo Cancer Cluster och franska Toulouse Cancer-Bio Santé Cluster. Konferensens sista och tredje dag äger rum tisdagen 9 september.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078