23948sdkhjf

Uppåt för Sectra

Långa kundkontrakt minskar variationen mellan företagets kvartalsinkomster.
I sin rapport från första delåret 2014 redovisar IT- och medicinteknikföretaget en ökning i både vinster och orderingångar. Enligt rapporten har orderingången ökat med 56,7 procent, från 247,7 till 388,1 miljoner kronor.

- Flera långsiktiga kundkontrakt har bidragit till ökningen av orderingången, exempelvis med stora sjukvårdsleverantörer i USA, Storbritannien och Skandinavien, kommenterar Torbjörn Kronander, Sectras koncernchef och vd, i ett pressmeddelande.

Även nettoomsättningen ökade med 21,2 procent till 212,4 miljoner. Sectras rörelseresultat hade ökat med 191,4 procent till 40,5 miljoner kronor. Det motsvarar en rörelsemarginal på 19,0 procent.

– Säsongsmässigt är detta vanligtvis ett svagt kvartal för Sectra, men variationen mellan kvartal har minskat något i och med att andelen långa kundkontrakt har ökat. Med hög orderingång och ökad vinst jämfört med motsvarande period förra året har vi i år ett bättre första kvartal än vanligt. I utfallet ingår dock en positiv engångseffekt om 16,3 miljoner kronor från försäljning och licensiering av patent, säger Torbjörn Kronander.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094