23948sdkhjf

Framsteg i Kanceras vaccinprojekt

Kancera presenterar positiva resultat från ROR-projektet under internationellt möte.
I samband med presentationer för läkemedelsbolag och universitet under Cancer Immunotherapy Partnering Mission som arrangeras av Medicon Valley Alliance, meddelar bioteknikbolaget Kancera ny information rörande företagets småmolekyler och vaccin riktade mot ROR1. Det framgår av ett pressmeddelande.

Kancera kommer under konferensen att presentera resultat som visar att ett par av bolagets vaccinkandidater mot ROR1 lär immunsystemet i råtta och kanin att känna igen viktiga delar av ROR1. Efter 24 timmar dödas cancerceller från patienter samtidigt som blodceller från friska försökspersoner inte påverkas under samma period.

Resultaten visar att Kanceras vaccinprojekt gör framsteg enligt plan. Fortsatt utveckling riktas mot att ytterligare förbättra vaccinets egenskaper och undersöka dess säkerhet.

Kancera kommer vidare att presentera resultat som visar att bolagets ROR1-hämmande småmolekyl KAN0439834 är mer potent än vad som tidigare antagits då den redan efter 15 minuter vid en låg koncentration inaktiverar ROR1 och dödar cancerceller som har donerats av patienter. Kancera har dessutom visat att det räcker att hämma ROR1 under sex timmar för att cancerceller skall fullfölja en självdestruktion efter 24 timmar.

Resultaten stödjer inriktningen för de pågående djurstudierna som genomförs i syfte att välja en förstaläkemedelskandidat i ROR-projektet, skriver bolaget vidare.

Kancera är baserat på Karolinska Institutet Science Park i Solna. Bolaget utvecklar läkemedel mot leukemi och andra cancerformer, främst i form av solida tumörer. ROR-projektet är ett av företagets onkologiprojekt, som i augusti tilldelades 500 000 kronor från Vinnova .

Ett annat fokus för företaget är parasitsjukdomar. Kancera ingår bland annat i projektet A-Paraddise, med målet att utveckla läkemedel mot sjukdomar som snäckfeber, malaria, leishmaniasis och chagas sjukdom.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078