23948sdkhjf

Biolamina sluter avtal med Corning

Tecknar avtal med det amerikanska bolaget för global distribution av cellodlingsprodukten LN-521.
Biolamina utvecklar och säljer produkter för cellodling, med kunder i ett flertal länder. En av företagets produkter, LN-521, fick stor uppmärksamhet tidigare i år för sin effektivitet vid odling av pluripotenta stamceller, vilket publicerades i tidskriften Nature Communications.

Det är LN-521 som det nya distributionsavtalet med amerikanska Corning Incorporated avser. Avtalet är globalt men inte exklusivt.

- Cellodling och teknologier för cellterapi utvecklas otroligt fort och det blir därför än viktigare att förse dagens forskare med morgondagens kraftfulla och pålitliga odlingssystem. Genom avtalet med Corning, som betyder global tillgänglighet av LN-521, kan vi hjälpa fler forskare till bättre stamcellsodlingar och pålitliga resultat, säger Biolaminas vd Kristian Tryggvason i ett pressmeddelande.

LN-521 och många av Biolaminas övriga produkter består av lamininer. Dessa proteiner finns i den extracellulära matrisen runt kroppens celler. Genom att odla cellerna på laminin imiterar man deras normala omgivning i kroppen, vilket effektiviserar odlingen av cellerna.

Corning Incorporated erbjuder material- och processutveckling för att lösa olika tekniska problem. Bland annat förser företaget olika industrier såsom elektronik, telekommunikation, transport och life sciences med olika produkter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078