23948sdkhjf

Ny forskningsdirektör i Västerbotten

Mikael Wiberg blir ny forskningsdirektör i Västerbottens läns landsting samt chef för verksamheten kring forskning och utveckling.
Mikael Wiberg är professor i anatomi och handkirurgi samt överläkare vid Norrlands universitetssjukhus i Umeå. De senaste åren har han fokuserat sitt arbete kring missbildningskirurgi med särskilt fokus på den övre delen av armarna.

I grunden har han en utbildning från Uppsala universitet. Där genomförde han även sin docentur som fokuserade kring hand- och plastikkirurgi. Efter detta flyttade han till England där han fördjupade sig i missbildnings- och nervkirurgi innan han flyttade till Umeå.

I dag har Mikael Wiberg en roll som ledamot i Nationella vävnadsrådet. Sedan flera år är han dessutom vetenskaplig sekreterare i Svensk handkirurgisk förening.

Han tar över tjänsten på Västerbottens läns landsting efter Jack Lysholm, professor i ortopedi. Inledningsvis kommer han att tillträda tjänsten till 55 procent för att ha möjligheten att fortsätta arbeta som kirurg samt att driva sin forskargrupp.

- Uppdraget är utmanande och synnerligen viktigt. Ett fortsatt gott samarbete mellan landsting och universitet är en grundförutsättning för att vi i norra regionen ska kunna garantera vård och vetenskap av högsta kvalitet i framtiden. Förutsättningarna för att vi ska utgöra en attraktiv arbetsplats för yngre medarbetare är mycket goda. Jag hoppas att jag kan bidra till den utvecklingen, säger Mikael Wiberg i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078