23948sdkhjf

Diamyd får ny storägare

Protein Sciences får ytterligare 400 000 B-aktier genom sitt samarbete med Diamyd.
Diamyd fördjupar samarbetet med Protein Sciences om utveckling av en ny diabetesbehandling. Det amerikanska bolaget blir därmed en strategisk, och en av de större, aktieägarna i Diamyd Medical. Det framgår av ett pressmeddelande.

Enligt avtalet beställer Diamyd Medical så kallad cGMP produktion av rekombinant GAD-protein för vilken Protein Sciences erhåller en kontant betalning samt 400.000 nya B-aktier i Diamyd Medical, vilket motsvarar ett ägande om 2,0 procent i Diamyd Medical. 100.000 av de nya aktierna emitteras i samband med undertecknandet av avtaletoch resten vid slutförandet av produktionen. Aktierna kommer att emitteras inom ramen för årsstämmans bemyndigande av styrelsen.

Protein Sciences kommer att tillverka läkemedelssubstans för kommande kliniska studier i sen fas inom typ 1-diabetes med Diamyd Medicals rekombinanta GAD-protein (glutaminsyradekarboxylas) som görs med Protein Sciences patenterade teknik BEVS, Baculovirus Expression Vector System.

Forskningsbolaget Diamyd Medical fokuserar på behandlingar mot typ 1-diabetes. Företaget utvecklar vaccinet Diamyd som utvärderats som monoterapi för typ 1-diabetes i en fas III-studie. Data tyder på att Diamyd kan utgöra en nyckelkomponent i kombinationsterapier som förenar det toleransinducerande GAD-antigenet med inflammationshämmande medel för behandling och förebyggande av typ 1-diabetes. Konceptet utvärderas i pågående och planerade fas II-studier.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063