23948sdkhjf

Positivt för Moberg Pharma

Bolagets nagelsvampsläkemedel visar positiva resultat i fas II.
Moberg Pharma meddelar positiva resultat från en fas II-studie med MOB-015, en formulering av substansen terbinafin, för behandling av nagelsvamp.

- Det primära behandlingsmålet, mykologisk läkning, uppnåddes hos 54 procent av patienterna, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Syftet med studien var att bekräfta produktkonceptet för MOB-015 i behandlingen av nagelsvamp. Den öppna kliniska studien omfattade 25 patienter och utfördes på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg. Det sekundära behandlingsmålet, mykologisk läkning och utmärkt klinisk förbättring eller bot, uppnåddes hos sju av 24 patienter. Biopsier bekräftade höga nivåer av terbinafin i nagel och nagelbädd. MOB015 var i allmänhet väl tolererad.

- De utomordentliga fas II-resultaten överträffade våra förväntningar. MOB-015 har potential att bli en ledande produkt på den stora och växande marknaden för behandling av nagelsvamp. Vi fortsätter nu med partnerdiskussioner för fortsatt utveckling och kommersialisering av MOB-015", säger Peter Wolpert, vd för Moberg Pharma, i pressmeddelandet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094