23948sdkhjf

Nykomling drar in 83 miljoner

Danska pengar ska ta Stockholmsbolaget Pulmologix in i klinisk fas.
Pulmologix läkemedelskandidat som är bolagets enda i nuläget är en småmolekyl som ska tas i tablettform mot allergisk astma.

- Verkningsmekanismen är inte helt utredd men det handlar om en icke-steroid, antiinflammatorisk substans, säger bolagets vd, Carl-Johan Dalsgaard.

Investeringen på motsvarande 83 miljoner kronor kommer till största delen från danska Novos såddfinansiär Novo Seeds och riskkapitalbolaget Sunstone Capital, även det baserat i Danmark.

- Vi är glada över investeringen i Pulmologix och ser den som en spännande möjlighet inom en vanlig och underbehandlad sjukdomsindikation, säger Bobby Soni, investment director på Novo Seeds i ett pressmeddelande.

I samband med investeringen går även Bobby Soni och Andreas Segerros, partner på Sunstone Capital in i Pulmologix styrelse. Huvudägare i bolaget är svenska Health Cap.

De investerade pengarna ska användas till en inledande klinisk fas I-studie på 24 patienter följt av kliniska proof of concept-studier under nästa år. Det aktuella läkemedelsprojektet har fram till nu drivits av ett annat bolag som Carl-Johan Dalsgaard tills vidare vill hålla hemligt.

- Vi vill inte gå ut med namnet på vår samarbetspartner i det här läget, säger han.

Pulmologix är helt nystartat och består av vd Carl-Johan Dalsgaard, partner på Health Cap, Johan Raud, chief scientific officer och Mimi Flensburg, chief clinical operator.

Kommer ni att fortsätta att vara ett virtuellt bolag eller planerar ni att anställa fler personer i samband med att ni går in i klinisk fas?

- Vi kommer att fortsätta att vara virtuella med en eller två medarbetare till, säger Carl-Johan Dalsgaard.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063