23948sdkhjf

LU rekryterar från USA

Hemvändaren Anders Håkansson är nyinrättad professor vid institutionen för laboratoriemedicin i Malmö.
Anders Håkansson har de senaste femton åren arbetat vid University at Buffalo, New York i USA där han forskat kring luftvägsinfektioner med experimentell inriktning.

- Min forskning inrymmer ofta kliniska frågeställningar och mål. Nu får jag väldigt nära till klinikerna vid Skånes universitetssjukhus eftersom vi finns sida vid sida i Malmö. I Buffalo saknades närheten och det var därför mer omständligt, säger Anders Håkansson i ett pressmeddelande.

Planen är att bygga upp en ny forskargrupp i Sverige med ett par doktorander varav en följer med från forskargruppen i Buffalo.

Anders Håkansson ser positivt på sina förutsättningar att bedriva infektionsforskning i sin nya roll på Lunds universitet.

- Jag tror att jag passar in i mixen och att vi kan ha ett bra utbyte. Jag planerar samarbeten med flera forskare, bland andra Kristian Riesbeck och Anna Blom. Jag hoppas kunna dela med mig av de samarbeten och nätverk som jag byggt upp i USA, och min egen forskning såklart, säger han i pressmeddelandet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065