23948sdkhjf

Exakt kontroll av gasnivåer i mikroplattläsare

Atmospheric Control Unit reglerar nivåerna av syre och koldioxid i mikroplattläsarens kammare.


Den nya Atmospheric Control Unit (ACU) är framtagen som ett komplement till mikroplattläsaren Clariostar för att ge användaren flexibilitet vid cell-baserade experiment i mikroplattor. ACU från BMG Labtech reglerar nivåerna av syre och koldioxid i mikroplattläsarens kammare, och fungerar både för traditionell cellodling samt för hypoxiska eller cytotoxiska experiment.

Nivåerna av de båda gaserna kan styras individuellt och exakt mellan 0,1% och 20%. Mikroplattläsaren Clariostar erbjuder i sin tur temperaturkontroll och olika inställningar för skakning, vilket tillsammans med ACU gör att man kan skapa miljöer som passar de flesta celltyper. ACU har inbyggd reglering av gastryck vilket ska göra den enkel att använda tillsammans med de flesta typer av gaskällor.

Sensorerna för gastryck är kopplade till ett hörbart larm och ger extra säkerhet. Användargränssnittet är via en LCD-pekskärm som bland annat kan visa kurvor för gaskoncentration över tid, och det går att lagra upp till tio olika förinställda program.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078