23948sdkhjf

Satsar på svenska börsen

Finska Nexstim planerar en introduktion på den svenska börsen samtidigt som den finska.
Medicinteknikbolaget Nexstim har för avsikt att notera sig på Nasdaq OMX First North Finland samtidigt som Nasdaq OMX First North Sweden. Börsintroduktionen förväntas ske under årets sista kvartal.

- Vi planerar att introduceras på börsen i Finland och Sverige samtidigt. Anledningen är att vi vill komma in på den svenska marknaden som är större än den finska och där det redan finns fler life science- och medtech-företag idag än i Finland. Dessutom är en av våra investorer, Healthcap, från Sverige vilket var ännu en anledning till att vi valde att satsa där, berättar företagets vd Janne Huhtala.

Nexstims fokus ligger på behandling och rehabilitering av stroke-patienter. Nexstim har två produkter som är baserade på företagets teknologi för icke-invasiv stimulering av olika hjärnregioner.

En av produkterna, Navigated brain stimulation system, NBS, är ett diagnostiskt verktyg som används för att kartlägga olika regioner i hjärnan för planeringen av hjärnoperationer. NBT, Navigated brain therapy system, har utvecklats för stimulering av utvalda hjärnregioner som en del i rehabiliteringen av stroke-patienter. Tidigare i år startades en tvåårig klinisk fas III-studie på NBT upp i USA.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079