23948sdkhjf

Grönt ljus för Novos kombo

EU-kommissionen godkänner kombinationsmedicinen Xultophy mot typ 2-diabetes.
Xultophy (ideglira) är en kombination av Novos två läkemedel Tresiba (degludek) och Victoza (liraglutid) i en och samma injektionspenna.

Tanken är att läkemedlet ska användas i kombination med orala, glukossänkande läkemedel av vuxna med diabetes typ 2 där de orala läkemedlen ensamma eller i kombination med basinsulin inte räcker för att kontrollera blodsockret.

- Vi ser Xultophy som ett viktigt steg framåt i utvecklingen, med potential att förändra behandlingen av typ 2-diabetes. I kliniska studier, där Xultophy användes av personer med okontrollerad typ 2-diabetes, som tidigare behandlades med oral diabetesbehandling, uppnådde cirka 80 procent det uppsatta målvärdet för långtidssocker (HbA1c). Vi ser fram emot att kunna erbjuda Xultophy till personer med typ 2-diabetes i Sverige, förhoppningsvis under hösten 2015, säger Christina Lloyd, Clinical Medical Regulatory Director på Novo Nordisk Scandinavia i ett pressmeddelande.

Tresiba är ett långtidsverkande insulin som godkändes så sent som förra året och victoza är en Glucagon-like peptide-1, GLP- receptor agonists som funnits på marknaden sedan 2010. Beslutet omfattar samtliga 27 EU-medlemsstater.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093