23948sdkhjf

Aktien rusar efter godkännande av ebolamedicin

Tekmira får sitt studieläkemedel godkänt av FDA som behandling mot ebola.
Det kanadensiska läkemedelsbolaget Tekmira rusade över 17 procent i USA på måndagen, sedan den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA godkänt bolagets studieläkemedel för behandling av personer med bekräftat eller misstänkt ebolavirus. Det skriver Financial Times.

FDA godkände preparatet , TKM-Ebola, av humanitära skäl - under så kallad "Expanded Access". FDA ger sådana godkännanden till lovande medicinska produkter så tidigt som möjligt i utvärderingsfasen för att göra dem tillgängliga för patienter utan andra behandlingsalternativ.

Tekmira, som har ett marknadsvärde på över 500 miljoner dollar, utvecklar läkemedlet tillsammans med en enhet av det amerikanska försvarsdepartementet.

I början av augusti fick TKM-Ebola statusen "partial hold" av FDA, vilket då innebar att vissa personer som bekräftats ha smittan eventuellt kunde få preparatet.

Enligt världshälsoorganisationen WHO har det pågående ebolautbrottet i Västafrika hittills skördat 2 500 dödsoffer och infekterat 5 000 personer i Guinea, Liberia och Sierra Leone, sedan det upptäcktes tidigare i år. Ett mindre antal fall har bekräftats i Nigeria och Senegal.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063