23948sdkhjf

Stockholm Science City får ny styrelsetopp

IVA:s vd tar över klubban för stiftelsen.
Den 27 augusti valdes Björn O. Nilsson till ny ordförande för stiftelsen Stockholm Science Citys styrelse.

I grunden är han professor och doktor i biokemi från KTH. Efter detta har han arbetat inom bioteknik- och läkemedelsindustrin, bland annat som affärsutvecklingschef på Biovitrum.

Innan dess har han haft ledande tjänster inom Pharmaciakoncernen, på Karo Bio samt på Biacore International. Mellan 2003-2006 satt han som ordförande på Sweden Bio.

I dagsläget är Björn O. Nilsson vd för Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA. Dessutom är han ledamot för Bioinvents styrelse.

- Jag kommer in i Stiftelsens arbete i en enormt spännande tid – Hagastaden – en ny del av Stockholm med fokus på life science håller på att byggas och samverkan mellan universiteten, life science-industrin och hälso- och sjukvården är mer intensivt än någonsin tidigare. Samtidigt har jag respekt för Stiftelsens historia, detta är en organisation som funnits i 22 år och som arbetat inom en mängd olika områden, som alla har den gemensamma nämnaren att de ska överbrygga kulturskillnader mellan universiteten, och företagen, säger Björn O. Nilsson i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078