23948sdkhjf

Sobi satsar på USA

Klipper det ceremoniella bandet till sitt nya kontor i Massachusetts.
Måndagen 22 september invigdes Swedish Orphan Biovitrums, Sobis, nya nordamerikanska kontor i Waltham, Massachusetts, USA. Invigningen utfördes genom en ceremoni tillsammans med myndigheten Massachusetts Life Sciences Center, MLSC, som hjälpt företaget med utvecklingen av det nya kontoret.

På plats vid ceremonin fanns Sobis amerikanska vd Rami Levin som sade att flytten till Massachusetts med sitt växande bioteknikkluster är en viktig del i uppbyggandet av företagets nordamerikanska verksamhet. Som en annan del av denna strategi övertog Sobi den 1 april ansvaret för kommersialiseringen av sitt läkemedel Orfadin mot hereditär tyrosinemi typ 1 i USA och Kanada.

- Nordamerika är en allt mer viktig region för Sobi och genom att etablera vår organisation i Bostonområdet kommer vi att bättre kunna tillgodose behoven hos patienter och sjukvårdspersonal i USA och Kanada, säger företagets vd och koncernchef Geoffrey McDonough i ett pressmeddelande.

Närvarande vid ceremonin fanns också Massachusetts guvernör Deval Patrick som välkomnade Sobi till Waltham.

- Tack vare vår tillväxtstrategi att investera i utbildning, innovation och infrastruktur samt det utförliga arbete som Massachusetts Life Science Center utfört, har Massachusetts blivit ett förstahandsval för internationella Life Science-företag som vill etablera sig på den amerikanska marknaden. Vi välkomnar Sobi till deras nya kontor i Waltham och ser fram emot att samarbeta allt eftersom Sobi växer.

Sobi utvecklar främst behandlingar mot ovanliga sjukdomar. I Amerika ligger företagets huvudfokus på inflammatoriska, genetiska och metabola sjukdomar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095