23948sdkhjf

De flyttar in hos Astra

Antaros Medical är det femte företaget som flyttar in i Astrazenecas Bio Venture Hub.
Antaros Medical är ett nystartat medicintekniskt företag som arbetar med avbildningsteknikerna positronemissiontomografi PET och magnetröntgen, MR, för användning i kliniska studier.

Företaget är nummer fem att flytta in i Biohuben i Mölndal, som ska fungera som en knytpunkt för småbolag, akademi och stora bolag. De första hyresgästerna flyttade in i januari.

Antaros Medical består av fyra personer med erfarenhet från olika faser av läkemedelsutveckling. Företaget tillhandahåller metoder för att synliggöra och studera åderförfettning, leverförfettning, anaerysm (artärbråck), hjärtsvikt och funktionen hos de insulinproducerande betacellerna i bukspottskörteln.

Informationen är tänkt att användas för att studera effekten som befintliga mediciner och läkemedelskandidater har på organnivå. Fokus ligger på kardiovaskulära och metabola sjukdomar.

- Många läkemedel utvecklas för närvarande mot våra stora folksjukdomar såsom diabetes och hjärtinfarkt, men en stor utmaning för läkemedelsindustrin är att tidigt förstå vilka substanser som fungerar och vilka som inte gör det. Här kan vår specialistkompetens fungera mycket väl i synergi med den stora kunskap som finns på Astrazeneca. Att sitta i en miljö som AZ Bio Venture Hub är en fantastisk möjlighet för nystartade och mindre företag inom life science, säger Antaros Medicals vd Johannes Hulthe i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062