23948sdkhjf

Enzymatica får klirr i kassan

Får en miljonorder för sina veterinärmedicinska produkter från sin nordamerikanska partner.
Enzymaticas partner Adartis Animal Health har lagt sin första order på företagets veterinärmedicinska Kalvatin-produkter. Ordern uppgår till drygt tre miljoner kronor. Den första delleveransen ska ske under årets fjärde kvartal och förväntas ge ett positivt resultat på mer än en miljon kronor för Enzymatica.

Kalvatin-produkterna lanserades i slutet av juli i USA och Kanada. Där sköts marknadsföring och försäljning av partnern Adartis Animal Health. Marknadens efterfrågan under de kommande sex till tolv månaderna förväntas kunna täckas av de beställda produkterna.

- Vår partner har just inlett lanseringsarbetet och marknaden är under uppbyggnadsfas. Vi ser fram emot att följa deras aktiviteter på marknaden under kommande höst och vinter. Med veterinärprodukterna breddar vi vår produktportfölj och har på sikt möjlighet att växa i ett nytt segment, säger Christan W Jansson som varit tillförordnad vd på Enzymatica sedan 9 september , i ett pressmeddelande.

Enzymatica är ett medicintekniskt bolag som utvecklar produkter för infektioner i andningsvägarna, munhälsa samt för veterinärmedicinskt bruk. Produkterna baseras på ett enzym från djuphavstorsk.

Företagets veterinärmedicinska produkter säljs under namnet Kalvatin och används mot hudinfektion och tandköttssjukdomar hos främst katt, hund och häst. Produkterna motverkar infektioner genom att skapa en skyddande barriär mot bakterierna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078