23948sdkhjf

Tasquinimod når inte målen

Preliminära resultat antyder att läkemedelskandidaten inte är verksam inom tre cancerindikationer.
Franska Ipsen redovisar preliminära resultat från en fas IIa-studie med cancerprojektet tasquinimod, rapporterar nyhetsbyrån Direkt. Studien utvärderar säkerheten och effekten i avancerad eller metastaserad lever-, äggstocks-, njur- eller magsäckscancer hos patienter som erhållit standardbehandling men ändå försämrats i sin sjukdom. Det framgår av ett pressmeddelande från Ipsen i lördags i samband med cancerkongressen i Madrid.

I tre av indikationsområdena gav studien inga stöd för vidare utveckling av tasquinimod som monoterapi. Dessa var äggstocks-, njur- och magsäckscancer.

Levercancerresultaten, där studien alltså fortsätter, hade dock presenterats redan i början av september vid en leverkonferens i Japan. Här väntas resultat under nästa år.

Tasquinimods huvudindikation är dock prostatacancer som befinner sig i fas III, där resultat väntas senare i år eller möjligen i början av nästa år.

Hans Kolam, finanschef på Active Biotech, säger sig inte vara orolig över de nu presenterade resultaten av Ipsen, och menar att de inte påverkar bolagets förväntningarna på tasquinimod.

- De här resultaten är helt odramatiska för oss och påverkar inte tasquinimod i prostatacancer på något sätt, säger han.

Tasquinimod är sedan tidigare, delvis, utlicensierat från Active Biotech till Ipsen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094