23948sdkhjf

Aerocrine samarbetar med it-jätte i molnet

Medicinteknikbolaget tar hjälp av Microsoft i nytt projekt för att samla in mätdata.
Det Stockholmsbaserade medicinteknikföretaget Aerocrine inleder ett samarbete med Microsoft. Syftet är att med hjälp av it-bolagets molntjänster kunna fjärravläsa mätdata från kliniker och bolagens lokaler i Sverige, Storbritannien och USA.

Aerocrine utvecklar utandningstest för kontroll av astma. Testen används för att mäta kvävemonoxid, en biomarkör för allergisk luftrörsinflammation som är kopplad till astma, i utandningsluften.

Samarbetet med Microsoft ger enligt Aerocrines vd Scott Myers, bolaget bättre möjligheter att serva såväl kunder som läkare.

- En molnbaserad lösning som låter oss samla in användardata från mätinstrument i realtid hjälper oss att bli mer proaktiva i vår kundsupport och garanterar att våra Niox-instrument hjälper läkare att ge patienterna bästa möjliga behandling, säger Scott Myers, i ett pressmeddelande.

För Microsofts del är samarbetet en del i it-jättens globala projekt City next, Healthier cities. Med hjälp av modern infrastruktur och teknik som Big Data, molnbaserade tjänster och sociala plattformar är syftet att bidra till ett hälsosammare stadsliv.

Vi är glada att samarbeta med Aerocrine i det här projektet. Det visar potentialen i ny teknik för att förbättra produktivitet och patientsäkerhet i en tid då vi närmar oss en helt mobil- och molnbaserad värld, säger Mathias Ekman, Industry Marketing Development Manager på Microsoft i Sverige i ett pressmeddelande.

Aerocrine är baserat i Solna och rapporterade i sin senaste delårsrapport från i somras en nettoomsättning på 42,5 miljoner kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062