23948sdkhjf

Läkemedelsverket öppnar i Lund

I ett ettårigt pilotprojekt ska myndigheten öka sin regionala närvaro i Skåne.
Läkemedelsverket startar projektet i samarbete med life science-klustret Medicon Village för att komma närmare aktörer inom såväl akademi som näringsliv i Öresundsregionen. Syftet är att göra det lättare för institutioner och bolag att komma i kontakt med representanter från myndigheten, det framgår av ett pressmeddelande.

- Öresundsregionen är ett internationellt konkurrenskraftigt kluster för medicinsk forskning och utveckling inom bland annat läkemedel och medicinteknik. Som nationell myndighet är det naturligt att vi har närvaro på flera platser i Sverige. Därför startar vi det här pilotprojektet för att utvärdera hur vi ska göra detta, säger Bengt Wittgren, tillförordnad generaldirektör på Läkemedelsverket.

Projektet kommer att lanseras i samband med med en informationsfrukost på Medicon Village i Lund 24 oktober. Projektet innebär att Läkemedelsverket kommer att vara på plats omkring en gång i månaden och arrangera olika aktiviteter som till exempel föreläsningar och seminarier.

- Vi är väldigt glada att Läkemedelsverket tar steget och kommer närmare denna dynamiska region med en lång rad både väletablerade såväl som unga växande initiativ inom life science. Den lokala närvaron av Läkemedelsverket stärker regionen till gagn för patienter, säger Mats Leifland, vd för Medicon Village.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063