23948sdkhjf

Hon är Hansa Medicals nya ordförande

Birgit Stattin Norinder har utsetts till ny styrelseordförande för Hansa Medical.
Birgit Stattin Norinder är ledamot i styrelsen sedan 2012 och utsågs till styrelseordförande efter det att Hansa Medicals grundare och tidigare styrelseordförande Bo Håkansson avlidit till följd av en tragisk olycka.

Hon har stor erfarenhet från internationella läkemedels- och bioteknikföretag. Hon har innehaft ett antal seniora positioner inom forskning och utveckling i svenska, europeiska och amerikanska läkemedelsbolag, inkluderande Pharmacia & Upjohn, Glaxo Group Research och Astra Research Centre. Hon har dessutom varit vd och styrelseordförande i Prolifix.

Birgit Stattin Norinder har även innehaft ett antal uppdrag som styrelseledamot och styrelseordförande i svenska, norska och andra europeiska bioteknikföretag. Hon är för närvarande styrelseledamot i Exini Diagnostics och Nicox.

Hansa Medical är ett svenskt bioteknikföretag beläget i Ideon Science Park i Lund. Företaget utvecklar bland annat läkemedelskandidaten Ides som inaktiverar anti-HLA-antikroppar inför en njurtransplantation. Ides genomgår för tillfället kliniska fas II-studier . Dessutom har företaget tillsammans med partners utvecklat och lanserat en CE-märkt HBP-analys för att förutspå allvarlig sepsis på samma gång som enzymet Endos just nu genomgår prekliniska studier som en potentiell behandling mot autoimmuna sjukdomar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08