23948sdkhjf

Han stärker Monocls styrelse

Petter Eriksson ska stödja företaget i lanseringen av sitt nya verktyg för uppsökning av forskningsexperter.
Petter Eriksson stärker strategikonsultbolaget Monocls styrelse.

I dagsläget är han utvecklingschef på it-företaget Recorded Future och han har sedan tidigare erfarenhet från ledande tjänster på företag som Streamserve och dess uppköpare Open Text. Innan dess har han arbetat på WM-data som i dag tillhör CGI group.

- Petter Eriksson har stor erfarenhet av utvecklingsarbete med stora datamängder. Han har lång erfarenhet av produktutveckling och vet hur sådant arbete ska struktureras upp och vad som krävs för att lyckas. Vi tror att han kan ge oss mycket stöd i lanseringen av vårt första analysverktyg som vi för tillfället utvecklar, berättar Björn Carlsson, en av grundarna till Monocl.

Det nya verktyget ska lanseras nästa år. Det är avsett att användas för att hitta och utvärdera experter inom olika forskningsfält globalt inom Life Science. Den tilltänkta målgruppen är läkemedelsföretag, labtechföretag samt universitet.

- Vi har läst in alla medicinska publikationer, över 23 miljoner stycken, från PubMed samt ytterligare data från en rad andra källor och vi utvecklar nu intelligenta algoritmer för att snabbt kunna sålla fram relevanta experter, förstå deras forskning och nätverk samt hur man lämpligast tar kontakt för att bygga långsiktiga affärsrelationer. Det innebär att vi arbetar med väldigt stora datamängder och det är något som Petter Eriksson har stor erfarenhet av.

Tidigare i år stärktes Monocls styrelse även med onkologen Jarl Ulf Jungnelius från läkemedelsbolaget Celgene.

Monocl grundades år 2011. Företaget var från början ett rent strategikonsultbolag. Monocl tar fram beslutsunderlag till företagsledare och investerare i life science-industrin och erbjuder bland annat tjänster inom omvärldsanalys, affärsutveckling och due diligence.

Företaget huserade från början i Göteborg men öppnade förra året ett nytt kontor i Lund .
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078