23948sdkhjf

Sprint tankar kassan

Genomför nyemission inför börsnotering.
Sprint Biosciences affärsidé är att köra många projekt samtidigt genom preklinisk fas och sedan ingå kommersiella partnerskap med större bolag för resten av utvecklingen fram till marknadslansering.

För tillfället pågår diskussioner med två stora läkemedelsföretag om licensavtal och det första förväntas vara påskrivet inom ett år. Syftet med spridningsemissionen är att skaffa finansiering fram till företagets första licensavtal. Dessutom ville man bredda aktieägandet inför noteringen på OMX First North.

Nyemissionen riktas både till allmänheten och investerare i Sverige. Totalt kommer 1,5 miljoner nya aktier skapas med en teckningskurs på 15 kronor per aktie. Teckningstiden löper mellan 6 och 24 oktober 2014.

Företagets befintliga ägare samt nya investerare har förbundit sig att betala 11,1 miljoner och vid full teckning kommer Sprint tillföras 22,5 miljoner kronor före transaktionskostnader.

Sprint Bioscience arbetar med så kallad fragmentbaserad läkemedelsutveckling . Med hjälp av en egenutvecklad teknikplattform screenas mindre molekyler, fragment, fram som binder till kända målproteiner. Därefter används fragmenten för att skräddarsy en läkemedelsmolekyl.

Det Stockholmsbaserade företaget arbetar främst med utveckling av läkemedel mot cancer och särskilt fokus ligger på cancercellernas metabolism. Grundarna, som kom från Pharmacia/Biovitrum och Astrazeneca, startade företaget 2009.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.066