23948sdkhjf

Vigmed lanserar artärkateter

Företagets vd Finn Ketler hoppas på snabba positiva resultat.
Det First North-listade medicinteknikbolaget tecknade för ett drygt år sedan ett legotillverkningsavtal med AMB industri i Emmaboda men valde då att hålla detaljer hemliga.

Nu sker leverans av de första monteringslinjerna till AMB och Vigmed planerar därmed att påbörja inledande marknadsföringsaktiviteter och offentliggör därför nu att den nya produkten är en nålskyddad artärkanyl.

Vigmeds huvudfokus har varit den intravenösa katetermarknaden som är stor men som är relativt sett mer konkurrensutsatt. Nu expanderar Vigmed för att täcka både den venösa och artära sidan av det kardiovaskulära systemet och avser att lansera en artärkateter under hösten 2015.

- Artärkatetermarknaden är volymmässigt klart mindre än den för iv-katetrar, men samtidigt är denna viktiga nischmarknad mindre konkurrensutsatt och produkterna kan säljas till ett högre pris, varför vi räknar med att vår nya produkt kommer att bidra till verksamhetens resultat relativt snabbt, säger Finn Ketler, vd för Vigmed, i ett pressmeddelande.

Enligt AMB ligger projektet helt enligt tidsplanen som spänner över 18 månader från projekt- till produktionsstart.

Vigmed är ett medicinteknikbolag som utvecklar och säljer en serie kanyler försedda med skyddskapslar som ska förhindra att vårdpersonal skadar sig. Bolagets grundades 2009, men har rötter från aktiebolaget Viggo som bildades 1921.

Sommaren har varit positiv för Vigmed som i juli fick ISO-certifiering för sitt kvalitetsledningssystem för att förebygga nålsticksskador. I augusti bestämde företaget sig för att skapa ett kinesiskt dotterbolag till Hong Kong-bolaget Vigmed China Ltd.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062