23948sdkhjf

Vivoline tar in kapital

I dag godkände och registrerade Finansinspektionen ett prospekt från Vivoline Medical gällande en planerad nyemission.
Det var under bolagsstämman i september som det beslutades att bolaget, enligt förslag från styrelsen, ska genomföra en nyemission. Syftet är att ta in pengar för att stötta företagets fortsatta verksamhet, bland annat i utförandet av studier inom hjärtområdet.

Några av Vivolines större aktieägarna har ingått teckningsförbindelser om totalt 16,5 miljoner kronor. Det motsvarar ungefär 60 procent av emissionen, som vid fullteckning kan tillföra företaget 27, 4 miljoner kronor. För resterande cirka 40 procent har Vivoline avtalat om 11 miljoner kronor i emissionsgarantier.

Emissionens teckningstid löper från 13-29 oktober och varje aktie har en teckningskurs på 4 kronor. Företagets aktieägare kommer att ha företrädesrätt i emissionen och sju befintliga aktier ger teckningsrätt för tre nya aktier.

Medicinteknikbolaget Vivoline Medical har utvecklat lungperfusionsinstrumentet Vivoline LS1 för att kvalitetstesta lungor, förvara dem samt förlänga deras hållbarhet efter en transplantation.

Företaget börsnoterades under våren 2013 och följande höst kom det in en stämningsansökan från Xvivo Perfusion som menade att företagets perfusionsvätskor är för lika deras egen. Licenstvisten gick under sommaren 2014 vidare till rättegång som planerades att äga rum under oktober månad.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079