23948sdkhjf

Episurf får CE-märkning

Nu ska knäimplantatet Episealer Trochlea lanseras i Europa.
Episurf Medical har fått CE-märkning för produkten Episealer Trochlea som ska användas för behandling av broskskador bakom knäskålen. Det öppnar för lansering i Europa, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

- Artros är ett växande problem och det finns ett stort behov av nya behandlingsformer. Nu har vi två produkter på marknaden som kompletterar varandra och vi kan därmed möta det växande behovet med vår unika, individanpassad teknologi, säger Nina Bake, Episurfs vd, i pressmeddelandet.

Lanseringen kommer att ske genom det som benämns kontrollerad produktlansering, CPL.

- Vi har under det gångna året knutit viktiga kliniker och nyckelbeslutsfattare till den pågående kontrollerade produktlanseringen av vår första produkt Episealer Femoral Condyle. Därmed har vi redan knutit värdefulla kontakter och sjösatt en modell som vi kan använda för att få ut även den nya produkten på marknaden, fortsätter Nina Bake.

Hittills har 15 kliniker i nio länder anslutit sig till den kontrollerade produktlansering som inleddes hösten 2013. De senaste månaderna har även en internationell marknads- och säljorganisation kommit på plats med tre medarbetare. Dessa får nu ytterligare en produkt att erbjuda kliniker runt om i Europa, skriver Episurf.

Ansökan om CE-märkning av Episealer Trochlea skickades in i november 2013.

Episurf Medical är ett Stockholmsbaserat medicinteknikföretag som utvecklar individanpassade implantat. Företaget bildades 2010 då det knoppades av från moderbolaget Diamorph.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109