23948sdkhjf

Enzymatica expanderar till Danmark

Genom försäljningsavtal med danska apotek finns nu Enzymaticas förkylningsspray Coldzyme i hela Skandinavien.
Enzymatica, som är listat på Aktietorget, har slutit avtal med apotekskedjan Pharma+ och hälsokedjan Matas i Danmark om försäljning av bolagets produkt Coldzyme mot förkylning.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Från och med november i år kommer Coldzyme att finnas tillgänglig på den danska marknaden, och därmed i hela Skandinavien, uppger bolaget.

- Enligt plan expanderar vi till våra grannländer i egen regi och bygger en plattform för nära relationer med apotek- och hälsofacksmarknaden i hela Skandinavien. Med en utökad geografisk närvaro skapar vi förutsättningar för fortsatt tillväxt och geografisk expansion, kommenterar Christian W Jansson, som varit tillförordnad vd på Enzymatica sedan 9 september , i ett pressmeddelande.

Enzymatica är ett medicintekniskt bolag som utvecklar produkter för infektioner i andningsvägarna och munhälsa. Produkterna baseras på ett enzym från djuphavstorsk.

Företaget säljer även produkter för veterinärmedicinskt bruk och i slutet av september fick företaget in sin första order på tre miljoner kronor från partnern Adartis Animal Health som sköter marknadsföring och försäljning av produkterna i USA och Kanada.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078