23948sdkhjf

Vill bredda användningen av Zubsolv

Orexo ansöker om utökad användning av Zubsolv i USA.
I dag lämnade Orexo in en ansökan till det amerikanska läkemedelsverket FDA om en utökad användning för sitt läkemedel Zubsolv.

Läkemedlet godkändes fö r underhållsbehandling vid opiatberoende i USA i juli månad 2013. Zubsolv ska användas i kombination med rådgivning och psokysocialt stöd. Syftet med företagets nya ansökan är att behandlingen även ska kunna användas vid initiering av en behandling mot opiatberoende.

Ansökan är ett resultat av de två studierna Istart och OX219-007 som visade att Zubsolv inte gav en annorlunda effekt än generisk buprenorfin när det gällde initieringen av en behandling. Företaget hoppas att godkännandet ska finnas på plats under det tredje kvartalet 2015.

Zubsolv är en oral behandling i tablettform som innehåller substanserna buprenorfin och naloxon. I augusti genomförde Uppsalaföretaget en riktad emission för att ta in pengar till sin fortsatta utveckling av läkemedlet. Efter tre veckor av ökande marknadsandelar tappade Zubsolv under förra veckan 0,05-0,14 procentenheter i USA.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062