23948sdkhjf

Probi satsar på Brasilien

Probiotikaföretaget tecknar distributionsavtal för Probi Digestis med brasilianskt läkemedelsbolag.
Probi har undertecknat ett avtal med Brasiliens äldsta läkemedelsföretag, Laboratório Daudt, för försäljning av produkten Probi Digestis i landet.

Den brasilianska probiotikamarknaden växer och beräknas i dag ha ett värde på drygt 434 miljoner kronor, vilket är tre gånger så stort som den svenska marknaden. Planen är att lansera produkten Probi Digestis på den brasilianska marknaden under år 2015.

- Nyckeln till att lyckas på en så stor marknad är en distribution till de viktigaste 65 000 apoteken, kombinerat med en professionell kontakt med specialister inom gastroenterologi. Laboratório Daudt har sådana nätverk och därför ser vi fram emot samarbetet, berättar Probis vd Peter Nählstedt i ett pressmeddelande.

Probi Digestis innehåller den probiotiska bakteriestammen Lactobacillus plantarum 299v som bland annat ska motverka gaser och smärta i magen.

Probi är ett bioteknikbolag som utvecklar och säljer probiotiska produkter, där drycken Proviva är det mest kända exemplet på den svenska marknaden. Som tidigare rapporterats skrev företaget under ett annat distributionsavtal i slutet av september med Pharmavite , gällande distribution av en rad produkter i USA och Mellanöstern.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078