23948sdkhjf

Han är ny vd på KD

Bruno Lucidi tar över rodret på Karolinska Development efter tillförordnade vd:n Klaus Wilgenbus.
Bruno Lucidi har utnämnts till permanent vd för Karolinska Development.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Bruno Lucidi tillträder omedelbart och tar över rollen från den tillförordnade vd:n Klaus Wilgenbus från den 15 oktober 2014. Det innebär att Bruno Lucidi kommer att presentera Karolinska Developments nya strategi på kapitalmarknadsdagen i Solna, Stockholm, den 21 oktober 2014.

Klaus Wilgenbus kommer att fortsätta som konsult till styrelsen och ledningen fram till slutet av året.

Bruno Lucidi har omfattande internationella erfarenheter från läkemedels-, bioteknik- och finanssektorn. I sina tidigare positioner som grundare och vd för Idenix och som styrelseordförande i Pharmasset har han bidragit till att utveckla dessa bolag till en nivå som senare resulterade i att båda bolagen förvärvades av multinationella läkemedelsbolag. Han har dessutom innehaft ledande befattningar inom Bristol-Myers Squibb, Johnson & Johnson och GlaxoSmithKline.

Sedan den 8 september 2014 är Bruno Lucidi vd för Karolinska Developments helägda dotterbolag K Dev Oncology samt för portföljbolagen Aprea och Akinion. Bruno Lucidi kommer att behålla dessa positioner och tillträder sin nya roll som vd för Karolinska Development.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078