23948sdkhjf

Fluorescent bildtagning av celler

Zoe Fluorescent Cell Imager för fluorescent bildtagning styrs med en pekskärm och kan användas i dagsljus, direkt efter påslagning.


Den nya Zoe Fluorescent Cell Imager kan ta bilder av cellodlingar i tre fluorescenta kanaler samt brightfield. Bildtagningssystemet är framtaget av Bio-Rad Laboratories och ska ha en prestanda som liknar den hos konventionella mikroskop, fast med ett betydligt mer lättanvänt gränssnitt.

Fluorescens används ofta vid cellodling för att undersöka transfektionseffektivitet eller för att visualisera olika fluorescenta proteiner. En traditionell mikroskopplattform kan ta tid att värma upp och är dessutom relativt avancerad att använda. Zoe-instrumentet använder istället LED-lampor som kan slås på och användas direkt.

Vid bildtagning placerar användaren sin odlingsplatta på Zoe och styr sedan instrumentet och bildtagningen via en pekskärm. Det går också att zooma upp till 20 gånger genom att dra med fingrarna på skärmen. Systemet kan placeras på labbänken och är utrustat med ljusavskärmning vilket gör att det kan användas även vid normal ljussättning i omgivningen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078