23948sdkhjf

Siemens förstärker sin diagnostikverksamhet

Per Simonsson, Jill Källhage och Alf Peterson har rekryterats till företagets diagnostikenhet.
Siemens Healthcare Diagnostics har rekryterat tre nya medarbetare med lång och gedigen erfarenhet.

Per Simonsson, docent vid medicinska fakulteten på Lunds universitet, har anställts som Scientific Advisor. Det är en helt ny tjänst som han tillträdde i september.

Han har tidigare arbetat som klinisk kemist vid flera olika laboratorier i Skåne under 30 år, som forskare, chef och överläkare. De senaste sex åren har han varit huvudredaktör för Klinisk Kemi i Norden. Han har även varit ordförande i Svensk och Nordisk Förening för Klinisk Kemi och i Equalis expertgrupp i allmänkemi.

Jill Källhage tillträder sin nya tjänst som Account Manager i december. I grunden är hon utbildad biomedicinsk analytiker från Sahlgrenska Akademin, och har under de senaste 30 åren arbetat i flertalet försäljnings- och marknadsföringsroller på flera olika företag inom diagnostikaindustrin. Närmast kommer hon från Abbott Diagnostics Division.

I december tillträder även Alf Peterson sin nya tjänst som Healthcare Consulting Specialist Coordinator. Han är certifierad Medicinsk Ingenjör av Svenska föreningen för medicinsk teknik och fysik i Svenska Läkaresällskapet och har 25 års erfarenhet av laboratorieverksamhet. Alf kommer närmast från Abbott Diagnostics Divison där han har haft flera olika positioner i Sverige, Norden och Europa.

Läs mer på Labtech Magazine.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062