23948sdkhjf

KD ställer om kompassen

Karolinska Development vill fokusera på strategiska projekt och särläkemedel.
Under morgonen presenterade Karolinska Developments nytillträdde vd Bruno Lucidi en ny strategi som bolaget ska arbeta efter. Presentationen var en del i företagets kapitalmarknadsdag som hölls i samband med att kvartalsrapporten publicerades.

Den nya strategin innebär att Karolinska Developments huvudsakliga terapeutiska fokus ska kretsa kring så kallade specialistläkemedel och särläkemedel.

Bruno Lucidi indikerade att Karolinska Development möjligen har haft en alltför spretig portfölj med varierande ägarandel i olika portföljbolag. Därför har företaget dessutom delat in sin portfölj i en strategisk del med tio projekt och en opportunistisk del med 20 projekt. Karolinska Development kommer inte att ge alla 20 portföljbolag eller 30 projekt samma sorts uppmärksamhet utan fokus hamnar på den strategiska portföljen, utan att för den delen diskvalificera den opportunistiska portföljens möjligheter, menade Bruno Lucidi.

Han sade också att han inte hade kunnat eller fått köpa aktier i bolaget ännu men att han skulle göra så när det var möjligt. Styrelseordförande Bo Jesper Hansen besvarade frågan om egna aktieköp i företaget med att det var ett privat beslut.

I kvartalsrapporten redovisar Karolinska Development ett resultat efter skatt på -128 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2014, vilket kan jämföras med -91,6 miljoner under motsvarande period förra året. Förlusten resulterade i att bolagets aktie vid 10.20-tiden på tisdagen hade tappat närmare nio procent till 10,40 kronor. Hittills i år är aktien ned hela 66 procent. Under gårdagsmorgonen ökade den dock i värde med drygt tio procent . Karolinska Developments nettoomsättning under året uppgick till 1,1 miljoner kronor (1,6).

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094